Experți: Junk food-ul poate să crească numărul alergiilor. Cum sunt afectați copiii

O dietă în care predomină junk food-ul poate fi unul dintre factorii care duc la creșterea alergiilor alimentare, spun experții citați de Guardian. Studiile arată că oamenii din țările vestice, inclusiv Marea Britanie, sunt afectați de răspândirea alergiilor. De exemplu, episoadele de șoc anafilactic în Anglia, având la bază reacții adverse provocate de alimentație, au crescut de la 1.362 în 2011-2012 la 1.922 în 2016-2017.

Mâncarea procesată și carnea gătită sunt alimentele care, consumate în mod regulat, pot duce și la diabet sau artrite reumatoide. Un studiu făcut de Universitatea din Napoli arată că minorii care au alergii consumă multe gustări, hamburgeri, cartofi prăjiți și alte alimente nesănătoase. Copiii care au dezvoltat alergii au mâncat, în medie, pe săptămână, cu 20-40% mai multă cantitate de junk food decât copiii fără alergii. Studiul mai arată însă că sunt și alți factori, precum problemele intestinale, care determină dezvoltarea alergiilor. Totodată, expunerea la fumul de țigară și la poluare ar putea contribui la asemenea afecțiuni. Experții spun că este nevoie de mai multe studii, pe un număr mai mare de pacienți, ca să tragă o concluzie mai clară.