Din seria “secretelor murdare de la raft”. Azi, mărturiile angajaţilor despre mizerie, gândaci şi produse vechi

Este perioada cumpărăturilor de Paşte, iar magazinele sunt pline de clienţi. Înainte de a păşi pe uşa unui supermarket, iată câteva dintre lucrurile ciudate şi şocante la care poate nu v-aţi gândit până acum şi pe care nimeni nu vi le spune, deşi sunt reale (cel puţin în Statele Unite).

1. Singurul lucru care spală un cărucior de cumpărături este ploaia. Chiar dacă angajaţii cară şi gunoi cu el.

2. Zona de sub rafturi este mereu infestată de şoareci.

3. Merele pot fi depozitate chiar şi timp de un an în condiţii potrivite până să fie vândute. Aşa că merele pe care le cumperi în luna mai pot fi de anul trecut în supermarket.

4. Păianjenii vin foarte des la cutiile cu banane.

5. Pe tura de seară, mulţi clienţi fură carne. Peste tot prin magazin se găsesc pachete de carne deschise şi ascunse pe undeva.

6. La panificaţie, totul vine congelat. Produsele doar se încălzesc înainte de a fi puse pe rafturi. Prăjiturile şi deserturile, oricât de bine ar arăta, sunt gata făcute şi ele, doar se decorează.

7. Dacă o să rogi un angajat să verifice în depozit după vreun produs, 9 din 10 doar mimează că se uită. Va merge acolo, va aştepta puţin şi se va întoarce să-ţi spună că produsul nu mai este pe stoc.

8. În fiecare magazin există diverse vietăţi: de la gândaci, şoareci până la muşte. Doar pentru că nu le vezi, nu înseamnă că nu sunt acolo.

9. Produsele expiră adesea la raft şi nimeni nu observă până cand angajaţii pun produse noi în faţa celor vechi. Şi asta se întâmplă în toate departamentele.

10. Când un client varsă ceva, magazinul plăteşte 40 de dolari pentru a curăţa după el. Se cumpără produse foarte scumpe pentru asta. E totuşi mai ieftin decât un proces.

11. Dacă azi vezi un piept de pui cu piele, mâine acelaşi va fi unul fără piele, pentru că încep să se înverzească dacă nu sunt vândute rapid.

12. Nu este rentabil pentru magazin să facă în fiecare zi toate preparatele proaspete precum salata de pui. Fiecare produs are peste o săptămână vechime. Angajaţii sunt mereu sfătuiţi să îşi mintă clienţii în legătură cu prospeţimea alimentelor.

13. Când laptele este adus în magazin, fiecare bidon este plin de lapte, iar mirosul este teribil, povesteşte un angajat.

14. Îngheţata şi produsele congelate s-au topit/dezgheţat probabil de mai multe ori până au ajuns să fie cumpărate.

15. Atenţie la delicatesele din supermarket. Mulţi angajaţi nu îşi spală mâinile şi nu îşi schimbă mănuşile întreaga zi – asta în caz că poartă mănuşi.

16. Micul tomberon unde puteţi lăsa pungile de plastic la reciclat este o minciună. Le aruncă la un loc cu celelalte gunoaie.

17. Nu în ultimul rând, banda transportoare pe care vă aşezaţi produsele la casierie este extrem, extrem de murdară.

Probabil v-a pierit cheful de cumpărături. Ne cerem scuze. Tot ce am dorit prin acest material este să vă facem mai atenţi atunci când mergeţi într-un supermarket.